MSI GT75 w/ RTX 2080 i9 8950HK Reviewed & Benchmarks

msi gt75 titan 4k071 This is a topic that many people are looking for. militaria-agent.com is a channel providing useful information about learning, life, digital marketing and online courses …. it will help you have an overview and solid multi-faceted knowledge . Today, militaria-agent.com would like to introduce to you MSI GT75 w/ RTX 2080 i9 8950HK Reviewed & Benchmarks. Following along are instructions in the video below:

“Assalamualaikum halo jumpa lagi dengan saya anas di channel ema tak nah di depan kita kita ini sudah ada sebuah paketannya ukurannya lumayan gede yang kita akan unboxing dan ini adalah sebuah laptop yang saya rasa ini yang paling recommended untuk harga dikelasnya kira kira ini laptop merk apa yuk langsung saja kita unboxing nah untuk berwarna di sini memang tebel karena memang ini kan. Barang yang ukurannya lumayan gede biar aman hai dan disini masih terbungkus plastik kita buka dan ini dia lenovo thinkpad x250 nah di sini kita ini dapat silet topnya memang untuk kurang laptop ini mungil ya terus. Ini ada sebuah charger. Dan ini dapat bonus tas ini enggak dapat bonus mouse ya eh ini kita.

Kesampingkan dulu untuk harganya ini saya beli dengan harga 3300000 ya ini. Lenovo thinkpad x250 core i5. 5300u ram. 8.

Gb. Hdd 500gb mulus nanti kita lihat apakah benar mulus terus untuk ini. Deskripsinya ya spesifikasinya seperti ini model core i5 5300. Hut atau.

Biasa disebut dengan broadwell kecepatan processor apple 32 03 khas model jitu itu pakai intel di grafik 5500 ini. Ram 8 gb hdd 500 gb layar 125 in sedang technet memang saya cari cari ya laptop dengan spek seperti ini saya rasa ini yang paling murah untuk membelahnya sudah saya sertakan di deskripsi video ini nah laptop thinkpad x250 ini ada beberapa jenis yang memang punya spesifikasi yang berbeda beda memang karena laptopnya ada laptop dulu p yang spesifikasinya itu disesuaikan tergantung sama si perusahaan pemesan karena memang dulu laptop ini diperuntukkan untuk kalangan bisnis dan perkantoran hai yang pada intinya itu punya seri. 3 processor yaitu core i3 core i5 dan core i7 core i5 pun. Itu ada.

Dua versi. Anda yang. 5200u dan 5300u kalian punya saya ini 5310 nah untuk harganya sendiri itu rilis di tahun. 2015.

Yaitu sekitar 20jutaan lebih ya memang cukup mahal dan enggak sampai situ aja dari segi layar itu juga ada beberapa jenis oke kita lihat untuk kondisi laptop ini tadi kata sellernya mulus ya. Dan di sini. Kita lihat oke ini memang mulus banget ya kalau warna ini bekas tadi plastiknya. Menempel.

Tadi. Cuman. Di. Sini memang mulus banget kalau itu bahannya ini berbahan menggunakan serat karbon dengan finishing warna abu abu kehitaman tidak ati model tingkat lain yang seri sebelumnya itu biasanya menggunakan warna hitam dop mengkilat laptop ini juga lulus uji spesifikasi kelas militer yaitu.

Ketangguhan dan ketahanan meliputi tekanan tinggi terus tekanan rendah sampai. 15. Ribu kaki kelembaban getaran temperatur tinggi lonjakan suhu temperatur rendah debu kabut garam. Radiasi.

Matahari dan jamur kalau untuk bobotnya ini juga ringan. Yaitu sekitar. 13. Kg kita su buka aja ya terus.

Untuk engselnya disini juga masih halus. Ya. Ini bisa. Diputar sampai 180 untuk penempatan korps out nya ini saham perlihatkan menggunakan angle kamera yang berbeda suhu di sisi kanan ada sebuah lo pengaman terus sembah pot internet atau pot rj45 terus ada hai smartcard reader kusembah port usb3 point out nah ini sudah bisa mengecas meskipun laptop dalam keadaan mati dan sebuah jack headset audio terdapat juga sebuah blog yang sebenarnya itu kosong ini berguna untuk menambahkan komponen kartu 3g.

Ataupun lte4g jika kita tertarik untuk melakukan opsi penambahan netter ya baju di sisi kiri ini ada sebuah konektor daya sumpah output firza dan ada lagi port usb tripoin oh dan sebuah mini displayport dan juga sebuah buku kosong lagi yang..


Berfungsi untuk slot sim card. Dan ini. Kita coba nyalakan ya hai nah untuk tombol tombolnya ini didisain berjarak seperti ini. Tapi.

Tersusun. Rapi. Dan ini. Memang kalau dilihat sekilas masih.

Mirip dengan. Lenovo x240. Tapi. Kalau.

Lenovo. X240. Untuk trackpad. Nya ini.

Rata. Ya kalau ini sendiri sendiri klik kanan klik kiri dan perlu diketahui juga ini juga ada versi lain untuk s2 50 ada yang punya kamera ada juga yang nggak ini rencananya saya ganti ke ssd aja karena ini masih pake hdd 500gb ya supaya lebih cepat aja sih ya ibarat di smartphone itu seperti jenis penyimpanan kalau yang versi lama itu pakai msia seperti ya kalau semuanya sudah dewa kalau yang versi baru di smartphone itu namanya juga es jadi para seperti sd kalau di laptop untuk layarnya disini juga ada beberapa jenis juga yang pada intinya itu sama 125 in tapi itu ada yang pakai resolusi sby ada yang pakai full hasbi terus panelnya ada juga yang yin ada yang ips dan juga ada yang touchscreen ada juga yang nggak kalau yang punya saya ini sepertinya ini masih m dan resolusinya katanya juga masih yang 7 20. Atau sd terus untuk keyboardnya itu. Juga ada.

Dua versi jadi kalian gak usah bingung ya kok keyboardnya nggak bisa nyala karena memang itu ada yang ada backlight ada juga yang nggak kalau yang punya saya ini sepertinya enggak ada blacklite oh ya tulisan tempe di bagian sini ini bisa nyala ya di bagian titik di huruf itu ada led berwarna merah yang memang kelihatan cukup keren dan disini os nya sudah terinstall windows 10 menit kita coba lihat untuk beutel hardware nya hai nah disini menggunakan prosesor intel core i5 ya 5310 atau biasa disebut broadwell kepunahan clockspeed 23 ghz ram 8 gb hrus di bagian kartu grafis gpu ini pake intel hd graphic 5500 ini untuk kebutuhan desain grafis atau untuk editing video untuk aplikasi filmora udah cukup banget ya ia memang tujuannya saya beli laptop ini untuk editing film murah karena laptop saya dulu kentang banget nih saya perlihatkan cara coba ambil dulu nah ini laptop. Yang spesifikasinya itu kentang banget ini laptopnya tipenya lenovo g40 45 kamu gak salah tuh pakai prosesor dual core diam desential. E1 6010 kpu clock speednya cuma 135 ghz dan kartu grafis yaitu amd radeon r2 series dan memang ini enggak ngangkat ya untuk aplikasi editing seperti filmora memang ini saya gunakan cuma untuk apa itu untuk flashing smartphone untuk untuk. Kebutuhan software dan ya cuma untuk ini menyimpan data aja hai neng.

Untuk editing video. Filmora gak nyangka ya hai jadul banget memang sejauh ini saya masih pakai itu aplikasikan master tapi saya rasa apa ya kurang maksimal karena hasil video yang kita ekspor itu kualitasnya menurun gak sama dengan aslinya ya makanya saya beli ini. Ditinggal. Ganti ssd biar lebih put oke mungkin sekali dulu ya untuk video kali ini maaf banget kalau ada kalimat yang kurang lancar dan kurang enak didengar ya karena wajar saja biasanya saya itu anggap.

Sing dan review. Sebuah handphone hari ini laptop. Jadi agak kurang lancar klik like jika kalian suka dengan video ini dan share jika kalian rasa video ini bermanfaat dan jumpa di video selanjutnya wassalamualaikum. his powerful hardware.

So the first place that we want to go before we go into windows is going to be the system bios that way we can show you what kind of features you have available to you here s the storage area. Where we have plenty of pcie connectivity. And some static connectivity. Memory information.

Here as far as four dims being available one populated with 16 gigabytes. But it does support of 228 gigabytes of ram in total here s the cpu technologies. Including virtualization technology. So you can turn this into a very good virtual machine host for some advanced cpu configuration.

We also have the ability to manually override..


The fan speed and do bios level overclocking with our unlocked cpu next up is going to be the boot order selection by default. We are always booting to the usb first and then to our hard drive and that pretty much covers the bios so moving along to the next segment of the review. Now we re going to cover the running state of the laptop you can see that beautiful rgb backlit keyboard now powered on and all that is gonna be controlled through the msi supplied software. So this software comes loaded with a ton of different presets and we re just cycling through a few of them right now now if you can t find something that you like is a preset of course you can go in there and do a full customized palette of colors you can do different patterns.

Different colors you can even turn it off of course. If you don t want to have the lighting turned on at all and in this particular keyboard version not only does the keyboard light up. But you even have some customized options for the touchpad buttons as well. So if you ve had the pleasure of seeing a gentek pc product showcase before you know that seeing this means that we re entering into our benchmarking section.

So the first thing. We like to do is take our ambient noise. Readings and right now. The system will be at an idle state.

So these are going to be the best case scenario figures and of course. We always test again with the system under load. So you can see the difference now this laptop has hotkeys on the right hand side so we can do a manual fan speed override and kick our hands into a percent load. So you can see the significant difference between the fans at idle and at 100 percent load and this is both the best case scenario and the worst case scenario.

Because not under any traditional circumstance with the fans go to 100 speed. We ll go ahead and uncheck the manual override and let the system come back down to its normal operational speeds all right so if before the review you didn t take the sneak peek at the specs here they are as reported by the device manager now of course. The big reason to come here and look at this laptop is the nvidia arc tx 2080 paired with the core. I nine eight nine fifty h k.

So we have top dog cpu and gpu that s gonna be on the backbone of a nice motherboard with tons of storage capability memory capability killer wired and wireless networking and we have an option of two different monitors. This is the 144 hertz refresh rate three millisecond response time 1080p monitor or you can opt for a higher resolution. 4k monitor as well both of the monitor options will support the nvidia g sync. Technology.

And that s going to help prevent any kind of screen tearing. While you re doing your 3d gaming real. Quick. We just wanted to circle back to the keyboard and touchpad.

We did show off all the colors in the software earlier. But now just to show you the usability. The left and right click buttons being separated on the touchpad is a pretty big deal it does make it much easier to use the keyboard itself is that low profile chiclet style keyboard with the arrow buttons integrated into it this is going to be known as the steelseries engine 3 and it has 24 programmable colors with it alright so now we re about to move into the actual synthetic benchmarks we want to get our baseline temperatures here now you can see about 65 degrees. Celsius or so on the cpu and our gpu.

Is currently at 41 degrees. Celsius. So the benchmark of choice right now is going to be fire strike and of course. While fire strike is running that gives us an opportunity to go back and take some of our noise and heat metrics.

So the first thing we re going to take a look at is our live temperatures using our thermal camera. What we re looking for here is twofold where the hands touch. Which is the touchpad area and the palm rest area. We want that to be nice and cool the other thing is where the cooling events are you want to see all the heat concentrated there and as a third thing usually you want to see the keyboard also letting some of that heat out of the system.

What we re seeing here is exact what we should be seeing..


It s a hot zones. Very much or where the exhaust is located on the laptop and the palm rest area was nice and cool. So while fire strike is still running this gives us a chance to go back and take a second look at our noise levels. And see how those fans have handled this extra additional load on the system and actually it s not too much higher than the idle.

The system has a pretty robust cooling system. We ll see our final temperatures here in a moment. But the noise levels have gone up from about mid 30s to upper 40s to low 50s. So fire strike has finished and it s checking in with a score of 20 1088 points.

So that is a super high a very impressive score let s go check our temperatures. Now. The cpu got pretty warm in the lower to mid 92. Gries celsius range for the cpu and let s go check out our gpu.

Now. The gpu only got up to 70 degrees celsius and that is a very impressive gpu temperature. Especially considering. This is a high end card now we ll take a closer look at the cooling system later on in the review as we disassemble the laptop.

But for now. Let s move on to the next benchmark so here is cinebench r15 and we ll go ahead and let that run through its entire loop and we ll check in at the end. And see what kind of frames per second that we re getting all right with everything finished. We have our scores here about 133 frames per second on that test.

Which is really impressive as well the chart down below. Does show us coming in at the top of our cpu ranking and at the very very top of our opengl video card rating. All right. Thank you to everybody for staying tuned with us so far for this extended length review on this major system release.

Now we re getting into the final part of the review. Which is going to be the system disassembly all you would really need to do to complete. This task is a standard set of precision screwdrivers and a careful hand. So as you can see a total of five screws was holding on the back plate and that would give us the internal access to the system.

Now the standard precautionary statement. Applies here is a brand new system that you just purchased opening it up can t afford your warranty and you wouldn t want to do that on a new system. So the best thing to do is during the checkout process you can always customize your order. If you want any upgrades to be done.

And we can do those upgrades for you and keep them covered under your warranty. That said as we cover the layout of the system. We ll kind of go over some of the maximum configuration options here you can see that we have two ram slots that are not occupied. There s actually two more on the other side of the motherboard each one of those slots can hold 32 gigabytes of ram each so a grand total of 128 gigabytes of ram can be configured into this system.

As you can see the fairly large 3 speaker is facing the bottom 2 in the corners and one subwoofer unit. The next thing. We re going to do is take a few more screws out to show you some of the storage subsystem. So here we have an m2 ssd.

You can see you can hold three here and two more over to the side so a grand total of five of these can be configured into the system..


There s also space underneath for a standard two and a half inch disk as well so that gives you the capability of loading up the system with six pieces of individual storage media. Given the current generations. Top m2 ssds on the market. Both of capacity and the speed that means that the gt 75 can be configured for pretty much anything you want to throw at it as far as storage.

So our next level of disassembly involves taking out a lot more small screws and then now we can take the heat pipes off and our cooling. Fans off to get deeper down into the motherboard and show you how these heat pipe setups look so over to the right hand side that s the array that s responsible for the cpu and the one on the left hand side is the one responsible for a gpu now you can see the dramatic die size difference. The gpu has a much bigger die than the cpu does which means. It has more surface exposure to the cooling system.

Which could explain why we had lower temperatures on that unit now after a very long time of carefully removing many many more screws disconnecting ribbon cables and being careful not to break anything we ve done what is required to get to the other side of our motherboard. Where we have our extra two ram slots hidden so again back to our previous warning. If you want to upgrade your system. Say you want maximum ram.

Capacity. Don t try this at home. And after much time. And much work.

Here. We go the coveted hidden. Ram. Slots on the other side of the motherboard.

So with our disassembly complete that also means that our detailed review of the msi gt70. 5. Titan is also going to be complete. We just want to kind of wrap everything up in summary.

Here and say that we hope you enjoyed the video on it entertaining educational and useful in some way so. If you find yourself interested in the gt 75 of course. The next steps to take is to go get the full details on the unit down in the video description. We have the product page link.

Where you can see the full product specs listed out for you and the current pricing and availability. If the product page alone. Can t answer. Any other questions you might have then feel free to ask those down below in the comment section.

And we ll answer those questions for you and everybody else and gentek always has one on one support available for you by email or by phone. So feel free to contact us. If you need some personalized help so once again we just want to remind everybody this was gentek pc. And ” .

.

Thank you for watching all the articles on the topic MSI GT75 w/ RTX 2080 i9 8950HK Reviewed & Benchmarks. All shares of militaria-agent.com are very good. We hope you are satisfied with the article. For any questions, please leave a comment below. Hopefully you guys support our website even more.
description:

tags:

Leave a Comment